7 часа защита от вируси

май 2, 2020

Сребърната вода е естествен дезинфектант, разказва специалистът Димчо Цанов

 

В последно време мисълта ми непрестанно е фокусирана върху това какво съм докоснала за последно, дали несъзнателно не съм си пипнала очите, носа или устата. Мия и дезинфекцирам ръцете си по сто пъти на ден. А най-видимият резултат от това е изсъхналата ми и напукана кожа. Спиртът убива бактериите по повърхностите, но той се изпарява само за 15 секунди и при следващия допир до нещо, ние отново сме поставени на риск. В същото време сребърната вода не само унищожава всякакви патогени, но и създава защитен филм, който трае 7 часа! Какви са целебните свойства на сребърната вода и как да я ползваме, ни разказва специалистът по трудова медицина Димчо Цанов от „А.Д. – Александра” ЕООД.

Чудодейните свойства на сребърната вода са познати на човечеството още от времето на римляните и елините. Древните гърци слагали сребро във водата си, за да я пречистят и да се предпазят от по-сериозни зарази. Владетелите винаги се хранели със сребърни посуди, а в религиозните ритуали често участвали предмети от сребро и така до ден днешен. Дори Хипократ, „бащата на медицината“, описва в научните си бележки за лечебните свойства на среброто при третирането на възпаления и рани.

Изразът „роден със сребърна лъжичка в уста“ идва още от Средновековието, когато заможните хора подарявали на децата или на кръщелниците си този предмет, защото знаели, че той има пречистващи и лековити свойства. С настъпването на модерните времена среброто навлиза все по-често в медицината и лекарите започват да го използват за третирането на потенциални инфекции след раждане, кожни заболявания, изгаряния и сифилис. В днешно време дори НАСА се възползва от свойствата на този природен елемент за пречистването на водата на Международната космическа станция.

Мощен дезинфектант

Среброто унищожава всички патогенни микроорганизми – вируси, бактерии, гъбички и плесени. Нужно е просто да разредите сребърната вода според концентрацията и указанията на производителя  и вашият мощен дезинфектант е готов! Освен като почистващ препарат този продукт може да бъде използван като дезинфектант върху кожата. Няколко впръсквания в очите, носа и устната кухина и защитата срещу инвазивни вируси е гарантирана. Нещо повече – сребърната вода попива в кожата и образува тънък филм, който предпазва в продължение на 7 часа!

Така сутрин, преди да напуснете дома си за работа или просто за да отидете до магазина, не са ви нужни ръкавици или дезинфектант, а само трябва да се напръскате. Замислете се само колко са мръсни телефоните и компютрите ни, които непрекъснато слагаме на различни повърхности, пипаме непрекъснато, а често дори допираме до лицето си. Какъв е смисълът да мием ръцете си или да използваме дезинфектант, ако веднага след това докоснем мръсния си телефон? Ако използваме сребърна вода, това ни дава едни 7 часа, в които можем да бъдем сигурни, че по повърхността няма вредни патогени.

Всекидневна употреба

А какво да кажем за храната, която ядем - знаем ли кой я е пипал преди това? Да, някои започнаха да мият плодове и зеленчуци с препарати, но нима те са по-малко вредни? А сребърната вода е продукт, който прониква и прочиства храната отвъд повърхността. Може да се използва за дезинфектирането на всякакви храни: не само плодове и зеленчуци, но също и месо, и риба, като по този начин удължава техния срок на годност. И още един съвет от нас – можете да добавите тази чудотворна течност към вашето пране вместо омекотител.
Ефектът е впечатляващ – пълна дезинфекция, която трае до 3 дена. А с наскоро разпространяващите се новини за заразени с COVID-19 котки това е лесен вариант за профилактика на домашните ви любимци. Просто напръсквате муцунките и лапичките им и не се тревожите за нищо.

Лечебни свойства

Доказано е, че сребърната вода спира над 500 вида патогени - в това число стрептококи и стафилококи, срещу които хората се борят чрез антибиотици. Впечатляващото е, че не само не предизвиква резистентност, но и е ефективен срещу бактерии, които не се повлияват от антибиотиците. Неговото действие се обяснява чрез факта, че той прониква бързо в клетките и блокира ферментите на бактериите.

Сребърната вода може да се използва също така за успокоение при натравяне с вода, при ангина и други възпаления на гърлото, настинка и висока температура, кожни изгаряния, язва и чревни заболявания, профилактика за вътрешни болести. В този случай се пие по малко сребърна вода с голямо разреждане, което е тема на друга статия.

Важно е продуктите от сребърна вода да се използват предпазливо, като преди употреба винаги четете етикета и информацията за продукта.

Източник: spisanie8.bg